Vrigstads Sport och Läderindustri

Företaget startades 1946 av bröderna Sture Johansson och Stig Ringefelt. Tillverkningen var i början inriktad på sportartiklar bl.a. dubb till fotbollsskor samt fotbollar. Ganska snart utökades produktionen till att omfatta produkter i plast såsom shoppingväskor och s.k. stickväskor där man kunde förvara sina pågående stickarbeten samt körkortsfordral och plånböcker.

Från 1950 övergick man till tältproduktion och nya fabrikslokaler uppfördes på 1960-talet och helt plötsligt var man Sveriges största tältproducent. Som mest sysselsattes ett 30-tal anställda och man tillverkade cirka 10 000 tält per år.

Merparten av tälten stannade i Sverige, men man hade även en del export till Norge och Danmark. Ett fyrmannatält med brutet tak var den vanligaste modellen, men totalt tillverkades ett 25-tal olika varianter. Den största modellen hade en golvyta på 14 m2.

Men så kom konkurrensen från Östtyskland med pressade priser som följd, och de svensktillverkade produkterna kunde inte konkurrera prismässigt.

1975 hyrde man lagerlokaler i tidigare skofabriken.

Företaget varslade all personal 1977 för nedläggning.

Verksamheten övertogs 1982 av Sigfrid Olofsson och Kenneth Nyman med ambitionen att tillverka campingtält och förrådstält. Vid övertagandet hade man tolv anställda.

Företaget gick i konkurs i juni 1982.

1961 hade Vrigstads Sport och Läderindustri vuxit ur sina gamla lokaler och byggde därför nya.
Verkmästare Anton Nordberg och Irene Karlsson vid symaskinen. Foto från 1965.