Jenny Lindgren föddes 1873 i Söraby socken, Kronobergs län. Hon kom till Vrigstad 1919 och blev föreståndare för restaurangen på Granbacken. Anläggningen drevs då, sedan starten 1913, av Vrigstads Vattenkuranstalt.
Vattenkuranstalten tvingades gå i likvidation 1920 och anläggningen fick ny ägare. Jenny Lindgren övertog restaurangrörelsen på Granbacken och drev den fram till 1931 då Helgelseförbundet inköpte fastigheten.
När Jenny kom till Vrigstad hyrde hon in sig i Bankgårdens västra lägenhet i nedre planet (nuvarande bokmärkes- och maskinmuseet i Gamla Bankgården). Efter att hon lämnat restaurangrörelsen på Granbacken, startade hon nu pensionatsrörelse i sin rymliga lägenhet i Bankgården.
Hon hade mat- och kaffeservering och tillhandahöll resanderum med hel- eller halvpension. För detta behövdes ytterligare utrymme varför hon hyrde övervåningen i det röda huset, som ligger
parallellt med ån och Kristina Nilssons väg.
Jenny anlitades ofta för middagar i samband med födelsedagar, bröllop och begravningar.
Hon var mycket släktkär och hade ofta stora egna bjudningar. Om somrarna fick hennes syskonbarn, och senare också deras barn, komma och hjälpa till med servering, speciellt kaffeservering, som under Granbackstiden var förlagd till skogsbrynet norr om huvudbyggnaden.
Jenny var faster till åkeriägare Karl Johanssons hustru Siri. Troligen var det så att Siri var hos fastern och hjälpte till då hon träffade sin livsledsagare i Vrigstad.
En av helinackorderingsgästerna hos Jenny var en riktig ”långliggare”. Han hette Karl Filip Andersson, född 1871 i Asarum, Blekinge. Han kom till Vrigstad 1920, som apotekare. Han bodde i ett av rummen i röda huset ända till pensionatet upphörde 1944 då Jenny Lindgren gick ur tiden. Apotekaren kom senare till ålderdomshemmet där han avled 1955. Jenny förblev ogift och kallades allmänt för ”Fröken Lindgren”.
Efter fröken Lindgren kom ytterligare en fröken, som övertog lokalerna. Det var Elsa Johansson, som öppnade hembageri och kaférörelse. Hon hade också övernattningsmöjligheter.