Linjebuss tog den nybyggda busstationen i bruk 1945. Antagligen fanns där en Nynäsmack från början då Johnsonbolagen ägde både Linjebuss och Nynäs. Innan dess fanns busstationen i Torglägenheten 8.
1946 anställdes Sten Lindh av AB Linjebuss som föreståndare för busstationen i Vrigstad. Denna
anställning varade till 1949. Gustav Möllborg tog sedan över ansvaret fram till 1961.
År 1961 blev Sten Lindh åter föreståndare för busstationen och bensinmacken. Han anställde
Arnold Arvidsson som, efter något/några år, övertog föreståndartjänsten. Lennart Arvidsson och Karl-Erik Johansson var anställda i bolaget.
1972 öppnade Göte och Ove Johansson ”Bröderna Johansson bensin- och bilservice”. De
arrenderade av Nynäs Petroleum AB. Den tidigare frisörsalongen och kiosken inkluderades 1976 i den nyrenoverade butiken som också hade färskvaror. I mitten av 70-talet bytte man ut Nynäs och sålde bensin under namnet Spara.
I april 1979 övertog Arne och Gunilla Gustavsson verksamheten, sedan de sålt taxirörelsen. Bolaget namnändrades till Arnes Bensin och Servicebutik.
I september 1982 utökades lokalerna ytterligare, då man byggde över den smörjgrop som tidigare fanns mellan butiken och tvätthallen. I samband med detta utökades livsmedelssortimentet ytterligare. Företaget namnändrades igen, nu till Vrigstad Jourbutik – och ingick efter det i ICA-gruppen.
Bland de anställda kan nämnas Gunvor Ekström, Margareta Johansson och dottern Marie (gift Olofsson). På kvällar och helger arbetade även döttrarna Carina och Yvonne i butiken.
Strax innan försäljningen, 1984, bytte man bensinbolag till Shell. De som tog över verksamheten var Mats och Ronny Gustavsson.
1987 arrenderade Thorvald och Birgitta Gunnarsson Shellmacken av Ronny och Mats. Knappt ett år senare, i januari 1988, dog Thorvald hastigt, knappt 50 år gammal. Sonen Tommy, 18 år, blev nu delägare i företaget. 1989 köpte de fastigheten och rörelsen av Ronny Gustavsson. De hade två anställda: Margareta Johansson och Gunvor Ekström.
1990 byggde de ut butiken mot Sparbanken och utökade sortimentet av matvaror. 1998 bytte man från Shell till Statoil. Butiken byggdes om, inför Postens flytt till lokalerna, och dieseltankarna
ersattes med nya under jord. 1999 öppnade Posten i lokalerna. Den hade öppet tre timmar per dag och bemannades av postpersonal.
1998 övertog Tommy 100 % av aktierna i företaget – B. Gunnarssons Servicebutik AB.
2007 köpte Tommy fastigheten ”Marknadshuset” och övertog butiken Kling & Klang AB, som sålde pappersvaror, leksaker samt hade en spelbutik. Butiken lades ned och spelbutiken flyttades till Statoil. Tommy ägde sedan fastigheten något år, innan han sålde den till Torbjörn Lund.
Tillsammans med Statoil gjordes en större ombyggnad år 2009. Man fick nya drivmedelspumpar och i lokalerna nya mjölk- och kylrum med glasdörrar, ett frysrum, nya kundtoaletter. Hela butiken fick ett lyft till en kostnad av 4,5 miljoner kronor.
2011 fick butiken den stora stryktipsvinsten. Jessica Olsson, Tommys sambo, som jobbat i butiken sedan 1989 hade satt samman tipsraden som gav över 5,7 miljoner kronor i vinst. Det var den största stryktipsvinsten på andelsspel som delats ut i en servicebutik i Sverige. Tio andelsägare, där en Vrigstadbo hade två andelar, fick dela på vinsten.
2012 investerade man i ett nytt yttertak på hela fastigheten samt en ny modern tvätthall.
2016 räknar företaget med att sälja 3,5 miljoner liter drivmedel. Försäljningen i butiken med matvaror, kaffe och snabbmat m.m. ökar i omsättning varje år. Under 2012 köptes Statoil upp av ett kanadensiskt och amerikanskt bolag som har drivmedel och servicebutiker i Europa, USA, Kanada och Afrika. 2016 blev Statoil Circle K.
Tommy Gunnarsson minns: Jag sa redan år 2000, vid en intervju med en tidning, att vi är ”morgondagens station”. Man borde spola begreppet bensinstation. Vi är en serviceinrättning med posttjänst, paketservice, fastfood, bake-off, livsmedel, ved, gasol, fiskekort, banktjänster när ortens bank är stängd, apotek – ja all den service folk dagligen behöver.
När jag hade ägt Marknadshuset några år var antikhandlare intresserade av att köpa fastigheten. Men de la ett skambud och samma dag som detta hände ringde en representant för doktor Lund och frågar om fastigheten var till salu. Läkarmottagningen på Slättsjövägen var för liten. Det blev en snabb affär och Vrigstad fick en ny läkarstation – rymlig med en stor parkering.