Lennarts Livs

Lennart Fagerberg, 1932-2009, började som lärling i Halmstad 1947. Här fick han lära sig styckning, nedskärning, korvstoppning samt kok och rökeri. Efter två år fick han anställning i Halmstad.

Han fortsatte inom charkuteribranschen med anställningar i Nybro och Stockaryd innan familjen 1958 flyttade till Vrigstad. Här övertog han Georg Anderssons charkuteriaffär på Mejerigatan, ett grått hus som ägdes av Ida och Hjalmar Sandstedt, men som nu är rivet.

1963-64 flyttades affären till Sävsjövägen 2, där han efter en ombyggnad också iordningställde ett nytt kokeri och rökeri. Lennart satsade mycket på egenproducerade varor, bl.a. fläskkorv, frukostkorv, leverkorv, grynkorv, skinkkorv, falukorv, medisterkorv, prinskorv, wienerkorv, leverpastej, blodpudding, korvkaka och isterband. Till julen gjordes ett stort antal julskinkor i ordning.

Doris Svensson var en trogen expedit och senare anställdes bl.a. även Inga-Lill Johansson.

1970 flyttades affären ännu en gång. Denna gång till Torget 9. Antalet anställda hade nu utökats till sju personer. 1973 avvecklades affären och Lennart tog anställning på slakteriet i Sävsjö.

Anställda i Lennarts Livs var Mona Gustavsson, Doris Svensson, Gerd Fagerberg,Gunilla Svensson (Sjögren) och Gunborg Johansson.
Lennart Fagerberg, i charkuteriklädsel, tillsammans med hustrun Gerd och dottern Kerstin.
Lennarts recept på 100 kg medister- och falukorv.