Bildarkiv

I slutet på 1960-talet kom några gamla fotografier i hembygdsföreningens ägo. De kom att utgöra grunden till föreningens bildarkiv, som idag omfattar cirka 6 000 bilder från Vrigstad. Den äldsta bilden är från 1865 och kontinuerligt fylls arkivet på med både gamla och helt nya bilder.

Bilder på hemsidan
Vi har nu lagt ut över samtliga bilder i vårt bildarkiv t.o.m. delar av 2018 med närmare 24 000 söknamn från vårt bildarkiv. Du söker på första bokstaven i motivtexten. Meddela föreningen om du finns med på något av våra foton men vill att kortet tas bort från hemsidan.

Köp bilder
Nu har även samtliga bilder i arkivet skannats in och med undantag av de bilder vi av upphovsrättsliga skäl inte kan sälja kan övriga nu beställas.
Vid beställning ange motiv samt det Acc nr som finns på bilden. Bildfilerna kostar 10 kr/styck. Vi levererar antingen via e-post eller via brev. I det senare fallet tillkommer portokostnad samt kostnad för cd/dvd-skivan.

BjelkeDen äldste kände fotografen i Vrigstad är Peder Friedrich Bjelke (1832-1913). År 1871 flyttade denne danske fotografist in på Bodala, vid gamla  marknadsplatsen i Vrigstad.

Bilderna förvaras, och finns tillgängliga för allmänheten, på biblioteket i Vrigstad. Ett antal av bilderna har publicerats i de böcker som föreningen givit ut.

Initiativtagare till arkivet var Stig Marz, som från början har svarat för det mödosamma arbetet med att katalogisera de tusentals bilder som arkivet omfattar.