Temakväll med Christina Larsson

Den 27 oktober, kl. 19.00, gästas vi av författarinnan Christina Larsson som kommer att berätta om sitt författarskap. Christina har sina rötter i Hylletofta. Som vanligt är vi i församlingshemmet där det även blir kaffeservering och försäljning av lotter.

Boka ditt ex av näringslivsboken redan nu

Är du medlem i Vrigstads hembygdförening så kan du förbeställa den nya boken ”Från vagnshjul till småhus. Näringslivet i Vrigstad – då och nu” förmånligt. Ordinarie pris är 250 kronor. Betala in 200 kronor på föreningens bankgiro 5560-4292 senast den 15 oktober så är du garanterad ett ex och kan hämta det i samband med årets julskyltning.

Fullsatt på temakväll om gästgiveriet

Det var fullsatt i Vrigstad församlingshem då vi gästades av Ingrid Gunler Hermansson som berättade minnen från gästgiveriet i Vrigstad, För mer info – se under Aktuellt.

Vi söker sponsorer till näringslivsboken

Nu söker vi företag som vill vara med och sponsra den kommande boken. För 2 500 kr nämns ditt företag som bidragsgivare i boken, du kommer också att nämnas på vår hemsida samt erhålla tre exemplar av den färdiga boken. Är du intresserad? Kontakta Börje Cronvall för mer information.

Soligt och välbesökt på Öppet hus

Hembygdsföreningen höll Öppet hus på Gröndal söndagen den 7 augusti. Hilbert Björdahl kåserade och läste dikter. Föreningens ordförande Börje Cronvall informerade om den kommande näringslivsboken, som planeras att börja säljas i samband med årets julskyltning. Läs mer under Aktuellt.

Nu söker vi foton till boken om näringslivet

Nu har vi inlett arbetet med att renskriva alla texter om näringslivet i Vrigstad (socken). I augusti påbörjar vi layoutarbetet med boken och vi vill gärna ha in fler bilder från näringslivet. Har du någon bild från ett företag här så kontakta Börje Cronvall eller skicka dina (högupplösta) bilder till info@vrigstadshembygdsforening.se.

Bokkommittén söker nya fakta på Landsarkivet

I vår jakt på nya fakta till vår planerade bok om näringslivet i Vrigstad åkte bokkommittén till Landsarkivet i Vadstena den 7 juni för att forska bland alla gamla handlingar. Läs mer under Aktuellt.

Träff om näringslivet den 19 maj

Torsdagen den 19 maj träffades ett 25-tal personer i Missionskyrkan där man i fyra grupper försökte fylla de faktaluckor som fortfarande återstår i det material som hittills samlats in om näringslivet. Nu ber vi om ytterligare hjälp från allmänheten att bistå oss med fakta och bilder – senast den 30 juni. Läs mer under Aktuellt.

Hembygdsföreningen medverkar i skolans hembygdsvecka

Hembygdsföreningen medverkar med information vid flera tillfällen då skolan har sin hembygdsvecka. Den 3 maj besökte en förskoleklass Gröndal. Läs mer under Aktuellt.

Ny träff om vårt näringsliv den 28 april

Torsdagen den 28 april samlades ett 30-tal personer för att minnas och dokumentera vårt näringsliv. Denna gång var fokus bl.a. på affärer och caféer som funnits i samhället – samt naturligtvis övrigt näringsliv. Läs mer under Aktuellt.

1 2